Com demanar la vida laboral instantània, online i gratis

T’expliquem com descarregar la teva vida laboral de manera instantània i gratuïta a través d’Internet, aconsegueix el teu certificat el més aviat possible!

Necessites la teva vida laboral de manera urgent? En aquest cas no pots esperar que t’arribi a casa passats uns dies, per això en aquest post t’explicarem com demanar la vida laboral instantània, online i gratis. 

També sabràs com descarregar la vida laboral per Internet. Així que ja saps, segueix les passes i podràs tenir la teva vida laboral de seguida!

Com demanar la vida laboral instantània, en línia i gratis

Per sol·licitar la vida laboral instantània, en línia i gratis en espanyol, cal fer-ho mitjançant la Seu Electrònica de la Seguretat Social. Aquesta via permet imprimir la teva vida laboral al moment.

Hi ha diferents maneres de sol·licitar-la:

  • Amb certificat digital.
  • Sense certificat digital.
  • Amb Cl@ve Permanent (usuari i contrasenya).
  • Per SMS.

Però les opcions que et permetran descarregar-te-la a l’instant són l’accés amb certificat digital, amb Cl@ve Permanente i per SMS. Si demanes la teva vida laboral sense certificat, t’arribarà a casa uns dies.

Vegem com demanar-la a cadascun dels casos que ens permeten rebre la vida laboral instantàniament:

Amb certificat digital

En primer lloc, hauràs d’accedir a la Seu Electrònica de la Seguretat Social via importass… Aquí tens l’enllaç.

Ja has entrat? Aleshores et trobaràs el següent requadre:

demanar la vida laboral

Feu clic a l’opció “Certificat digital”, i seguiu les instruccions. Quan hagis finalitzat, podràs descarregar i fins i tot imprimir la teva vida laboral.

Per utilitzar aquesta opció heu d’haver aconseguit prèviament un certificat digital admès per la Seguretat Social.

Si necessites saber quins són, consulta’l aquí.

Amb Cl@ve Permanent

També tens la possibilitat de sol·licitar la teva vida laboral online amb el teu Cl@ve Permanent. Es tracta d’un sistema d’usuari i contrasenya, que es fa servir amb el DNI o el NIE del sol·licitant.

En aquest cas hauràs de fer clic a la icona “Usuari+Contrasenya” quan estiguis a la pantalla de la foto de l’apartat anterior. I també aquí hauràs de seguir només unes senzilles instruccions que et donarà el propi sistema.

T’agradaria aconseguir la teva vida laboral per aquesta via, però no tens Cl@ve Permanente? Aconseguiu en aquest enllaç.

Per SMS

Per demanar la vida laboral per SMS, situa’t de nou a la pantalla de la foto, i fes clic a l’opció “Via SMS”.

A continuació has d’entrar a la pàgina “Autenticació d’accés”, i emplenar totes les dades que se sol·liciten, per poder-te identificar.

Vida laboral Per SMS

Aquestes dades són les següents:

  • El teu DNI o NIE (els 8 dígits i la lletra).
  • Número d’afiliació (no heu de portar guions ni espais).
  • Número de telèfon mòbil (també sense guions ni espais).
  • Data de naixement.

Has d’introduir aquestes dades tal com consten a la base de dades de la pròpia Seguretat Social.

Quan hagis completat tots els camps, fes clic a “D’acord” per seguir amb el procés. En cas que les dades que has facilitat estiguin correctes, has de rebre un SMS al teu mòbil.

Posa el codi que t’ha arribat al mòbil, dins de l’apartat “Introduïu el codi”. Tingues en compte que només podràs utilitzar aquesta contrasenya una vegada per accedir a la Seu Electrònica, i que només serà vàlid per un curt període de temps.

Has introduït el teu codi? Aleshores t’ha d’aparèixer la pantalla següent:

Codi SMS per vida laboral
Quan passin uns segons, es generarà el PDF amb el teu informe de vida laboral, que podràs desar o imprimir si ho desitges.

Informe de vida laboral: per a què serveix

El teu informe de vida laboral conté a la primera pàgina totes les dades que t’identifiquen com a treballador: quants i quins dies has estat d’alta en el moment en què s’emet el certificat, notes informatives, i altres informacions possibles, segons la teva situació respecte a la Seguretat Social.

A la segona pàgina i les següents assenyala els diversos períodes que tinguis acreditats al sistema de la Seguretat Social.

Per això, l’informe de vida laboral és el document més apropiat per demostrar tot el que consta a la Seguretat Social sobre la teva vida com a treballador. Et pot servir per a tràmits de tota mena.

Per exemple, si tens un judici on has de demostrar que en un moment donat vas treballar en una empresa, pots fer-ho a través d’aquest certificat.

Et recordem que, si quan visualitzis la teva vida laboral et sorgeix algun dubte, pots posar-te en contacte amb la Seguretat Social per resoldre’l.

Pots fer-ho personalment, acudint a alguna de les seves oficines, o trucant al següent número de telèfon:

901 50 20 50, opció 1 ‘Vida Laboral’